Take away

Autentisk, mellemøstlig take away i Ballerup

Leder du efter lækker take away i Ballerup, så er du kommet til det helt rigtige sted. Med vores take away-løsning kan du nemtden gode smagsoplevelse hjem i din dagligstue. Vores take away-menu inkluderer et bredt udvalg af lækre og autentiske mellemøstlige retter, der er tilberedt med de bedste og friskeste ingredienser og krydderier. 

Mezz take away menu

Du finder vores take away-menu lige her. Og er du i tvivl om det mindste, er du altid mere velkommen til at ringe og høre nærmere. 

Vores take away-menu rummer et hav af smagfulde retter. Prøv f.eks. vores spydretter, hvor du kan vælge imellem grillede kyllingespyd, kafta af krydrede hakkekød og grillet kalvemørbrad i forskellige formater. 

Combos

Vi har også forskellige combos, som serveres med sprøde pommes frites, en valgfri dip samt en sodavand. Vælg mellem vores Combo bowl med en valgfri protein, hummus, blandet salat, tzatziki, citronmarineret rødkål, cherrytomater, syltede rødløg, mynte og frisk persille. Du kan også prøve vores Combo gourmet pita lavet på friskbagt pita med en valgfri protein, blandet salat, cherytomater, citronmarineret rødkål, syltede løg, *syltede grønt, hummus, persille og tahinidressing (*gælder kun falafel). 

Friskbagt gourmet pita

Prøv en af vores friskbagte gourmet pitabrød med enten hjemmelavet falafel, grillede kyllingspyd eller kalvemørbrad, alle med frisk, blandet salat, syltede rødløg, cherrytomater, citronmarineret rødkål, hummus og tahinidressing og nogle med tilføjelse af persille og syltet grønt. 

Bowls

Prøv en af vores populære, frisklavede bowls sammensat af nøje udvalgte, lækre smagfulde ingredienser og friske urter. 

Prøv f.eks. en bowl med falafel, halloumi, grillede kyllingespyd eller kalvemørbrad fyldt med hummus, muhammara, cacik, citronmarineret rødkål, cherrytomater, blandet salat, syltede rødløg, bulgur, frisk persille og mynteblade. 

Salater

Vi er stolte af at tilbyde vores gæster en række lækre salater, som kan tages med hjem og nydes når som helst. 

Vores salater er lavet af de friskeste ingredienser, som er nøje udvalgt til at skabe en perfekt smagsoplevelse.  

Prøv f.eks. en taboule mezze med persillesalat, bulgur, tomater, forårsløg, olivenolie og citronsaft.Vi har også en lækker tyrkisk bondesalat, som består af grovsnittet salat med agurk, cherrytomater, rødløg, oliven, peberfrugt og en dressing af olivenolie/æbleeddike. Den smagfulde salat er toppet med masser af revet feta. Skal du prøve en libanesisk salat, anbefaler vi vores fattoush mezze, som er særligt kendetegnet ved sine friterede stykker af arabisk brød samt en dressing af sumak, granatæblesirup og citronsaft. Den er toppet med finthakkede forårsløg og granatæblekerner. Er du til en frisk spidskålsssalat, skal du prøve denne salat med citronmarineret rød spidskål med olivenolie med frisk persille på toppen. 

Mezze

Mezze er en måde at spise på, der typisk anvendes i Mellemøsten, og som involverer en række små, lækre retter, som serveres sammen. Det kan sammenlignes med den spanske tapas- eller italienske antipasti-kultur, hvor man deler små retter og smagsprøver med hinanden. 

Mellemøstlige mezze-retter kan omfatte alt fra hummus og baba ganoush til falafel, falafler og tabbouleh. Disse små retter serveres typisk sammen med friskbagt brød, og man kan også vælge at supplere med kød eller fisk, hvis man ønsker det. 

En af de store fordele ved mezze-retter er, at de er perfekte til at dele og nyde sammen med andre. De små retter betyder, at man kan prøve forskellige smage og kombinationer, og det er en fremragende måde at dele et måltid og en oplevelse med venner og familie. 

Så hvis du elsker at udforske nye smagsoplevelser, og gerne vil lære mere om den mellemøstlige madkultur, så er mezze-retter et godt sted at starte. Vi tilbyder et hav af mezze-retter ved vores take away i Ballerup – vi har et stort udvalg af mezze-retter med falafel, hummus, baba ganoush, muhammara mezze, tzatziki, nuggets, pommes frites, friterede blomkål, batata harra mezze, kongerejer, halloumi eller libanesisk ris.  

Suppe

Er du mere til suppe, kan du bestille vores linsesuppe mezze hjem til stuen – en lækker krydret suppe af røde linser, gulerødder og kartofler med hakket pistacienødder på toppen. 

Brød to go

Brød og mezze-retter går hånd i hånd, når det kommer til den mellemøstlige madkultur. Brødet fungerer som en slags ske, der bruges til at tage små portioner af de forskellige retter og saucer, og det bidrager også til at skabe en rig og afbalanceret smag i munden. 

Det friskbagte brød, som ofte serveres sammen med mezze-retter, er blødt, luftigt og fyldt med smag. Brødet bidrager også til at absorbere og balancere smagen af krydderier og olivenolie, som ofte er en del af de mellemøstlige mezze-retter. 

Hos Mezz har vi to slags lækre brød – bestil enten vores mezze brød, som er et lækkert fladbrød på ca. 110, eller vores hvidløgsbrød med ost, som er et fladbrød med hvidløg og ost og frisk persille på toppen. 

Sauce/dip to go

Vores dips er lavet med de fineste ingredienser og er inspireret af de autentiske smage fra Mellemøsten – og så passer de perfekt til vores mange forskellige retter. 

Vi har et bredt udvalg at vælge i mellem til at forkæle din gane med; Prøv vores mezzsauce, svampesauce eller bearnaisesauce eller bestil vores tahindressing, forskellige mayonaiser, chili, kethup eller toum – hvidløgscreme. Mulighederne er mange, og hvis du ikke kan beslutte dig, hvorfor så ikke bare bestille mange forskellige, så du er fuldt dækket ind på den gode smag? 

Drikkevarer

Sluk tørsten med en af vores mange drikkevarer – vi sælger alt lige fra ayran yoghurtdrik til øko-lemonade til cola og fanta. 

To go-tilbehør

Bestiller du take away på farten, eller ønsker at tage din bestilling med ned i parken? Så kan du selvfølgelig bestille bestik og servietter med. 

Er du i tvivl om det mindste til vores menu, så giv os et ring, så vi kan forklare udvalget og mulighederne for dig. Vi glæder os til at lave maden til dig.